Sabtu, 8 Disember 2012

Pemuzik Punk yang Penuh Tattoo dan Subang Memeluk Islam

0 comments

Saudara Islam kita ini merupakan seorang bekas pemuzik Heavy Metal Punk, saudara Abdul Malik. Dia memeluk Islam kerana tertarik dengan perkataan Arab yang ditemuinya. Mulai saat itu, dia terus berfikir dan belajar tentang agama Islam. Lihat video ini:



Allah akan memberi hidayah kepada mereka yang mencari dan meminta. Bukan sekadar berdoa, tawakkal tanpa usaha. Allah akan memberikan hidayah kepada siapa sahaja yang dikehendakinya. SubhanAllah!

Sabtu, 22 September 2012

Parody iPhone 5 Terbaik dari Ladang

0 comments
Dalam banyak-banyak parody tentang iPhone 5 yang sekarang hangat di internet, ini antara yang tergila. Betul-betul crazy ~


 Iklan bedebah. Kahkahkah!

Rabu, 12 September 2012

Gedik vs Kiut Miut

0 comments
Korang mesti dah tengok kan budak yang sakit mata dapat mc 5 hari tu. Aku festaim tengok benda tu memang terasa pelik sangat. Ada juga manusia camtu. Ternyata memang wujud. Haha. Sekarang korang tengok versi Nora Danish. Yang ni baru betul kiut, bukan nak kiut gedik ngada-ngada. LOL

Versi original


Versi Nora Danish


Yang mana lagi kiut?

Sabtu, 1 September 2012

Internet Explorer Selalu Diabaikan

0 comments
Hakikatnya ramai internet user yang tidak menggunakan internet explorer sebagai browser untuk melayari internet. Kesian kat IE. Tanpanya mana mungkin browser semacam Mozilla, Chrome, Opera boleh di-muatturun. LOL!


Sabtu, 11 Ogos 2012

Peta Dunia Berasaskan Matawang

0 comments
The310Investigator menghabiskan 12 jam untuk menyiapkan peta dunia setiap negara diwakili matawang.


Win!

Sofa Mesra Kucing

0 comments
Tengoklah rekaan sofa ni, memang idea gila-gila. Untuk korang-korang yang ada kucing tu. Sofa ni bolehlah korang beli. Kucing boleh sembunyi kat tunnel tu. kehkeh!


Sofa ini rekaan seorang pereka Korea, Seungji Mun.

[sumber]

Selasa, 7 Ogos 2012

Cat vs Dog

0 comments
Ini baru betul versi Kucing lawan anjing. Fight!



via

Jumaat, 6 Julai 2012

David Beckham Hilang Pertimbangan

0 comments
David Beckham lose his cool. Kemon la der. Rilek ar!


via

Rabu, 6 Jun 2012

Lagu Berus Gigi

0 comments
Cam hampeh! Lawak gila! Kahkahkah!


via

Sabtu, 2 Jun 2012

Captain Amerika Versi Negara Bukan Amerika

0 comments
Kali ni Captain America kena ciplak. Kapitan ni datang pula dari pelbagai negara.


Kucing OKAY!

0 comments
Bagi thumb up kalau ok?


Yep! Aku OKAY!

[sumber]

Khamis, 31 Mei 2012

Vieira vs Rage Face

0 comments
Muka rage ni diadaptasi dari muka si Patrice Vieira ka? Kahkahkah!


Close enough!

Candid Camera Elevator Tahun 1962

0 comments
Rupanya Mat Salleh ni dah lama buat candid camera ni. Versi ni diorang manipulasi individu dengan gerakan berkumpulan.


Bolih dicoba!

Rabu, 30 Mei 2012

Cara Melamar Teman Wanita yang Membuatkannya Terharu

1 comments
This is so sweet and romantic! WIN!


Meme cool giler.

Selasa, 22 Mei 2012

Dubstep Ayam Turki

0 comments
Kahkahkah! Nakal nye ayam Turki ni.


via

Jumaat, 18 Mei 2012

Mawi + Awie

0 comments
Mawi & Awie trolled!


Tak tak kene jek muka tue.

Khamis, 17 Mei 2012

(Lawak) Interview Bersama Wayne Rooney

0 comments
Pakcik ni memang noti bila tengok dia garu kepala. kahkahkah!


Rooney, sabar ya nak.

Stopmotion 'Gulp' Hanya Menggunakan Nokia N8

0 comments
Stopmotion 'Gulp' ni memang agak kool pasal video ini hanya diambil menggunakan Nokia N8. Syabas Nokia! Jom layan video stopmotion 'Gulp' ni.


Amacam? Cantekkk kan! Korang boleh tengok di balik tabirnya disini.

Manang!

Khamis, 10 Mei 2012

Iklan Cereal Weetabix yang Super-Cool

0 comments
Disertakan unsur dubstep. Memang hebat! Win.



via

Ahad, 6 Mei 2012

'The Scream' Bernilai $120 Million

0 comments
Percaya atau tidak, lukisan Edvard Munch  yang diberi nama 'The Scream' ini telah dibeli pada harga mencecah $120 Million. Whoa!!


This is madness.

Whoa! Kasut Media Sosial

0 comments
Whoa! Rekaan agak menarik juga. Kool habis! Kasut-kasut ini rekaan khas oleh pereka grafik dari Venezuela, Lumen Bigott.

Mural Butang On Off Terbesar

0 comments
Dihasilkan oleh Valencia - artis jalanan di Katowice, Poland. Gila!


Isnin, 30 April 2012

Tupac Shakur Masih Hidup!

0 comments
Tupac Shakur membuat kejutan dalam persembahan pada konsert di Coachella. Tupac memang benar hidup tapi dihidupkan dengan pancaran Hologram. Dianggarkan USD 10 ribu dibelanjakan untuk menghidupkan Tupac menggunakan teknologi tersebut.


Real dowh!

Ahad, 15 April 2012

Mawi Si Juara AF

0 comments

Gelombang Tsumawi!

Hilangnya Sifat Kemanusiaan dan Kasih Sayang Manusia

0 comments
Seekor anjing hitam putih melihat seekor lagi anjing berwarna perang yang terbaring di tepi jalan kerana dilanggar kereta. Lalu anjing hitam putih itu mengalihkan anjing perang ke tepi jalan bagi mengelakkan anjing itu dilanggar lagi.

Aizat Amdan - Dulu dan Sekarang

0 comments
Trololol! Ini menang!


Sungai Lui satu. haha!

Jumaat, 16 Mac 2012

Evolusi Adiwira Batman

0 comments

Khamis, 15 Mac 2012

Roda Kehidupan

0 comments

Rabu, 14 Mac 2012

Pengawalan Minda Seawal Usia Kanak-kanak

0 comments
Peti TV yang ada di setiap rumah korang tu adalah medium untuk mempengaruhi pemikiran seawal anak kecil. Samalah juga perihalnya dengan laptop, PC, kemudahan internet. Supaya mudah dilentur pemikiran mereka mengikut acuan yang dimahukan pihak tertentu. Peti TV adalah peti sihir. manfaatkanlah ia sebaiknya wahai para pengguna.



Selasa, 28 Februari 2012

i'm Watch - Smartwatch Pertama di Dunia

1 comments
Sapa yang rasa nak akses fungsi henfon pada lengan sahaja, bolehlah coba smartwatch yang dinamakan sebagai i'm Watch ni. Memang nice juga. Untuk penggemar gajet, tak boleh lepaskan ni. Koleki wajib yo.



Cool heh!

Isnin, 27 Februari 2012

Burung Kelicap Berdengkur

0 comments
Hmmm, kiutnye burung kelicap ni tido ye. Siap berdengkur pula. kehkeh!


via

Khamis, 23 Februari 2012

Gambaran Seseorang yang Budiman

1 comments
Pelawak Blake Anderson memberikan gambaran seorang yang baik menggunakan treadmill. Lawak soit! KAHKAHKAH!


via

Isnin, 20 Februari 2012

Superman Sesat Arah di Costa Rica

0 comments
Superman berbahasa Sepanyol melayang ditepi kereta yang berlari pantas lalu bertanya arah lalu terbang melayang ke awangan. Ianya berlaku di Costa Rica.


y u no believe?

via

Budak Berbakat Nyanyi Dengan Mulut Tertutup

0 comments
Memang budak ni berbakat tersembunyi kerna kemampuannya bernyanyi dengan mulut tertutup sempurna. Korang cubalah kalau korang dapat. kahkahkah!


HAHAHA!

via

Ahad, 19 Februari 2012

Whoa! Si Taiko Kucing

0 comments
Kalau korang tak tau, dia ni lah pegang area Ekor 3 Belang di kawasan selatan. Kerana kegilaan dan keberaniannya, dia digelar Oreo 'Mad' Cat.


Ganas gile Oreo ni. kahkahkah!

Kisah Teladan Terbitan Filem Negara Malaysia

0 comments
Pasti video ni menggamit nostalgia. Video ni dihasilkan Filem Negara Malaysia dan disiarkan di tv pendidikan suatu ketika dahulu. Biar pun agak selekeh tapi yang penting isi yang ingin disampaikan. Buatlah lagi.

Si Gagak yang Pintar


"Banyak perkara yang boleh diselesaikan jika kita menggunakan akal!"


Sabtu, 18 Februari 2012

Kuiz Filem-filem

0 comments
Turutan filem mengikut alphabet dengan sedikit dialog dan ikon yang berakitan filem tersebut. Korang tekalah setiap filem tersebut. ABCinema buat video ni memang cun giler!


via

Imaginasi Portal

0 comments

Dapatkan cetakan anda - sini.

iPad Apps Come to Life

0 comments
Kerja si Alan Becker la. Sepa lagi. Pakar animasi flash. kehkeh!


Hebat bukan!?

Jumaat, 17 Februari 2012

I Love You dalam 100 Bahasa

0 comments
Kepada korang yang romantis tu, belajarlah ungkapan I Love You dari pelbagai bahasa. Pasti si dia terharu. Just make an effort man. kehkeh!


via

Khamis, 16 Februari 2012

Wallpaper Troll Face - 8 Variasi Warna

1 comments
Fenomena Troll Face berleluasa di internet. Jebakkan desktop PC anda dengan Troll Face. Ada 8 kaler semuanya. hahaha.




Download - sini

Memang top gile muke troll ni. Tersebar meluas seluruh internet. Gilee!

Century Fox Daa Daa Daaaaaa

0 comments


Korang pun rasa benda yang sama kan. kahkahkah!

[sumber]

Isnin, 13 Februari 2012

Anwar Ibrahim dalam WWE

3 comments
Entah sapa punya kerja la ni. Tak tau nak cakap apa la. Tak dapat bidas Anwar Ibrahim, sampai benda ni jadi pelepas geram. Hahaha


#BN-PASbaikbergabung

Sabtu, 11 Februari 2012

Metal Slug versi Dunia Nyata

0 comments
Hasil kreativiti Andrew dalam channel Youtubenya, AndrewFilms.


via

Isnin, 6 Februari 2012

Lagi Gerakan Dubstep Terbaru Marquese 'NONSTOP' Scott: Audio 911

0 comments
Marquese, you did it again!


via

Selasa, 31 Januari 2012

Innovatif Tutup Botol

0 comments

Innovatif kan. Benda terbuang banyak gunanya. :)

Jumaat, 27 Januari 2012

Iklan Sunshine Sakae yang Super-Kelakar

0 comments
Kalau korang tengok iklan ni memang sangat melucukan. Kahkahkah. Iklan komersil ini arahan seorang pengarah berasal dari Perancis, Michel Gondry.


Amacam? Kahkahkah!

via

Sticker Kereta Twilight untuk Kereta Korang

0 comments

Mana  satu yang korang nak? Pilih pilih...

[sumber]

Ahad, 22 Januari 2012

Katil untuk Facebook Addict

0 comments
Hah, sesuai sanat la korang yang tak reti nak berenti nak ber-fesbuk memanjang tu dapatkan katil ni. Bolehlah dapatkan FBed ni ye. Lepas ni korang takkan terlepas lagi dengan segala update status apabila ada sesuatu bermain di kepala hotak korang tu. Terus tulis status dan share. LOL.



Burung Camar Tersangkut Di Wayar Elektrik

0 comments
Kesina burung camar tu tersangkut kat situ. nasib brader tu bersikap berperikebinatangan untuk membantu burung tu. Love u bro.


Eh! berperikebinatangan? kahkahkah!

Rabu, 18 Januari 2012

Lagu Hello dikutip dari klip-klip Filem

0 comments
Lagu Lionel Richie dipersembahkan dengan klip filem.


Excellent!

Isnin, 16 Januari 2012

Lisa Surihani U Mad?

0 comments

via

Kompilasi Pekerja Pantas Bekerja

0 comments

Laju kan. Hebat.

via

Ahad, 15 Januari 2012

Gambar Bruce Lee yang Rare

0 comments
Siapa tak kenal Bruce Lee? Ikon seni mempertahankan diri dan dikenali sehingga kini. Ini antara gambar yang jarang korang lihat diambil semasa hayatnya.

Sikap yang Membawa Kepada Masalah Umat Islam Sekarang

0 comments
Klik gambar untuk paparan perkasa

Rujuk nombor di bawah:

Latihan Bodyguard Wanita di China yang Brutal

0 comments
Latihan yang diadakan di Hainan ini berlangsung selama 8-10 bulan. Kesemua yang peserta yang menyertainya ialah graduan kolej. Ini merupakan kumpulan ambilan pertama bagi latihan ini di China. Latihan yang dorang jalankan agak brutal juga. Kepada pencinta wanita, jangan menangis lihat ini ye, kerana ke-brutal-an ini untuki menjadikan mereka wanita yang kuat untuk mempertahankan diri mereka.


Apa Korang Buat Bila Sukakan Seseorang?

1 comments

Jangan nak tipu la. Betul kan? kahkah

[via]

Sabtu, 14 Januari 2012

Ustaz Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak

0 comments
Semasa Countdown 2012 di dataran Shah Alam. Ustaz Azhar Idrus a.k.a Hero Malaya.


Bolehlah download ceramah ni kat sini. Tambah ilmu.

[sumber]

Jumaat, 13 Januari 2012

Obat Gigi

0 comments
Ini benar-benar berlaku. Fakta.


babai~

[sumber]

Khamis, 12 Januari 2012

Sense of Humor S. Samy Vellu

1 comments
Samy Vellu akhirnya dan rasminya meletakkan jawatan presiden MIC yang paling lama dipegang sepanjang hayatnya, iaitu hampir 31 tahun. Selain rambut, kenyataan- kenyataan lawaknya yang dibuat sepanjang tahun antara yang paling dirindui bagi mewarnai politik di Malaysia. Seperti Perdana Menteri sebut dalam persidangan BN 2010, “Kita akan rindu pada Samy Vellu kerana beliau menambah banyak warna, kadang- kadang terlalu banyak warna”. Oleh itu, sebagai penghargaan, berikut merupakan antara kenyataan-kenyataan terkenal yang hanya dibuat oleh one and only, Samy Vellu.

TOP TEN

1. Samy Velu menyebut berkenaan Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. Dalam berita TV apabila beliau cuba untuk memberitahu dia berasa amat malu:
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar"

3. Samy berkata dalam salah satu ceramah:
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Kemudian seorang pakcik bertanya, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" Dan kemudian Samy dengan megahnya menjawab, "Kalao takde sungai, kita bina sungai”

Whoa! Pak Arab Jual Anak Melalui Facebook

0 comments
Seorang lelaki Arab Saudi cuba menjual anaknya di Facebook dengan harga AS$20 juta (RM60 juta) bagi mengelak untuk hidup dalam kemiskinan selepas perniagaan ditutup.


Khamis, 5 Januari 2012

Impersonator: Angelina Jolie

0 comments
Tengok je memang muka Angelina Jolie. Cantik pula tu. Inilah dia Lina Sands dari Sepanyol.


via

Perbezaan

0 comments
iPhone & Nokia 3310.


Kahahahahak!

[sumber]

Selasa, 3 Januari 2012

Pinball Versi Senaman Mata

1 comments

Poster Kreatif Versi Otak Lencun

0 comments
Poster macam ni, orang pemikiran melayang di luar kotak pikiran je boleh imagine. Kool yo!




Isnin, 2 Januari 2012

Bapa Terbaik di Dunia

0 comments

[sumber]

Teknologi Tani pada Meja Makan

0 comments
Hah, sapa yang rasa-rasa macam nak makan atas rumput tu bolehlah dapatkan meja makan ni. Makan atas meja ni tak pula duduk bersimpuh macam makan kat atas rumput. Pinggan cawan je duk atas rumput. 

 

Meja makan ini digelar The picNYC rekaan Haiko Cornelissan Architecten

Tasik Stryn, Norway

1 comments
Apa yang boleh diungkapkan Whoa!


No photoshop. Gambar oleh Gerald Zinnecker.

[sumber]

Piano Halimunan

0 comments
Ron Cherry pengulas bagi Ais Hoki Kanada gemar menekan-nekan mejanya. Jadi Youtuber RBFlick buatkan piano halimunan untuknya. Kahkahkah!


via

Whoa! Tarian Kening yang Gempak

0 comments
Adik ni ada bakat terpendam yang tidak ada pada orang lain. Amazing! Tarian kening. LOL.


via

100 tahun dalam 10 minit

0 comments
Youtuber derDon1234 mempersembahkan kompilasi 100 tahun lalu dalam tempoh 10 minit. Ayuh saksikan~


via

Ahad, 1 Januari 2012

Bersatu Teguh, Bercerai Roboh

0 comments
Norwood sudah pergi. Kini Norwood tiada lagi.



Tekan 'Like' tanda SUKA dan 'Tweet' tanda SOKONG!